Olvasási idő: 2 perc

Az értékesítési csapatod eredményessége #2: nem anyagi elismerés

Az első részben feltártuk, hogy miért nélkülözhetetlenek a pontos célkitűzések egy vállalkozás sikeressége szempontjából. Most pedig egy olyan eszköz kerül terítékre, amely sokszor háttérbe szorul, amikor az emberek motiválásáról van szó. És a legjobb benne? Ez az eszköz gyakorlatilag költségmentes, különösen, ha a jutalékrendszerek anyagi terheivel vetjük össze. Lássuk mik is ezek!

1. Az unalom az ellenség

Minden vezető tapasztalta már, hogy egyes dolgozók idővel elvesztik lelkesedésüket, mert a napi rutin túlságosan monotonná válik számukra. Egy egyszerű, de hatásos megoldás erre, hogy bevezetsz egy új, kihívásokkal teli projektet vagy feladatot. Határozz meg egy elérni kívánt teljesítményt, amit egy adott időszak alatt meg kell valósítani. Ezzel azonnal versenyszellemet cselezel be a csapatodba; hiszen mindenki arra fog törekedni, hogy a kitűzött célt megvalósítsa.

Fontos azonban, hogy az elismerés ne csak a legjobbak privilégiuma legyen. Jusson jutalom mindazoknak, akik az elvárt szintet elérve megfelelnek a kritériumoknak. Ez garantáltan új színt és izgalmat visz a dolgozók mindennapjaiba.

2. Egyedi motiváció – egyedi eredmények

Emberek vagyunk, nem gépek. Mindannyian különbözők vagyunk, és más-más dolgok hoznak minket mozgásba. Vezetőként lehet, hogy időigényes feladatnak tűnik ezeknek az egyéni motivációs tényezőknek a feltérképezése, de hidd el, megéri. Ismerve csapatod egyedi ösztönzőit, lehetőséged nyílik arra, hogy személyre szabott kihívásokat állíts, melyek teljesítéséért cserébe egyedi jutalmak várnak a dolgozókra.

Egy ilyen mélyreható megközelítéssel nem csak a csapatod teljesítményét, de a csoporton belüli összetartást is növelheted. A dolgozók ugyanis észreveszik, hogy az vezetőség nem csupán egy általános jutalomrendszert alkalmaz, hanem ténylegesen foglalkozik az egyéni értékekkel és motivációkkal is.

3. Konkrét példák a nem anyagi elismerés hatására

Ebben a rövid videóban több ügyfelünket is láthatsz, akik sikeresen alkalmazták a Sales Vezetés Mestere módszertanunkat a cégükben és hatalmas sikereket értek el többek között a nem anyagi elismeréssel. Felhívom figyelmedet Szabó Béla Tiborra, aki kifejezetten a nem anyagi elismeréssel és céllal való dolgozással tudta rövid időn belül 1,5 x-ezni egy kb 60 fős értékesítési csapat havi bevételét és azóta is szépen növekednek.

Tekintsd meg a 2 perces videót itt:

Következő részünkben további izgalmas tippeket és trükköket osztunk meg veletek, hogy az értékesítési csapatotok ne csak hatékony, de elégedett és motivált is legyen. Maradjatok velünk!

Iratkozz fel a blogra!

crossmenu