Olvasási idő: 2 perc

13 tipp, amivel az értékesítési csapatod még eredményesebb lehet – 1. rész

Új blogsorozatunkban 13 olyan gyakorlati módszert járunk körbe, amivel jelentősen növelheted a sales csapatod eredményességét és a bevételedet.

Az első részben azt mutatjuk be, hogy miért fontos a csapatod és céged számára meghatározni pontos és világos célokat.

1. Adj őszi lendületet a csapatodnak!

Sok értékesítő még nyár végi hangulatban van, kicsit álmosan, kedvetlenül áll neki az őszi szezonnak. Ha szeretnéd vezetőként gyorsabban lendületbe hozni a csapatodat, az első lépés, hogy közös célt tűzöl ki magatoknak a hátralévő 3-4 hónapra.

Hatalmas különbség van aközött, hogy egy értékesítő csak bemegy dolgozni, végzi a feladatait, kávézik, felhív néhány ügyfelet, beszélget a kollégáival, vagy pedig céllal dolgozik és lézer fókusszal egy konkrét szám van a fejében, amit mindenképpen el akar érni. Emiatt a fókusz miatt sokkal jobban használja ki az idejét, valóban fontos dolgokkal foglalkozik és nem azzal, ami éppen szembe jön és a figyelméért kiált.

Pontosan mit tehetsz vezetőként?

Egy konkrét célért való küzdelem éberen tartja a csapatot, egymással összefogva dolgoznak azért, hogy a közös cél megvalósuljon. Ha ehhez még hozzáteszel némi nem anyagi elismerést, döbbenetes változást fogsz megtapasztalni: a kollégák lelkesen, eltökélten dolgoznak hétről hétre és olyan feladatokat is könnyedén ellátnak a cél érdekében, amelyeket amúgy halogatni szoktak.

2. Heti ritmus

Nagy jelentősége van annak, hogy nem csak kitűzöd a célt, hanem hétről hétre nyomon is követed, hogy hol tart a teljes csapat és ki milyen egyéni teljesítményt hozott. Az egyéni sikerek elismerése többlet energiát ad nekik, kialakul egy egészséges verseny, ki mennyivel járult hozzá a nagy cél eléréséhez.

Ha a cél felé haladást vizuálisan is megjeleníted az irodában, pl. a konyhában vagy home office esetén egy szép táblázatban, amit rendszeresen kiküldesz a csapattagoknak, még jobban megmarad a fókusz és mindenki a célon tartja a szemét.

3. Vezetői példamutatás

A célkitűzésnek, mint mindennek, egy esetben van értelme, ha vezetőként te is összpontosítasz rá. A te figyelmed ad értéket ennek a célnak. Az, hogy legalább hetente együtt ránéztek, a fizikai táblán bejelölitek, hogy éppen hol tartotok és a folyamatos visszajelzéseid a célelérés kapcsán, ezek mutatják meg a csapatodnak a projekt fontosságát.

Végül, ami a legfontosabb, a te személyes lelkesedésed, pozitív hozzáállásod a célhoz, a hited, hogy el tudjátok érni. Ez persze ne vak hit legyen, hanem az eltökéltséged, hogy ha éppen le vagytok maradva, akkor találtok újabb akciótervet, amivel a lemaradás behozható – bármi áron, de el fogjátok érni a kitűzött célt.

Iratkozz fel a blogra!

crossmenu