#9 Időgazdálkodási csapda az értékesítésben

Sziasztok,

mi az értékesítők legeslegnagyobb időgazdálkodási csapdája? Szerintem az, hogy annyira el vagyunk havazva mindenféle teendővel, hogy azt gondoljuk, hogy sokat dolgozunk. És tényleg sok tevékenységünk van: meglévő ügyfeleket kell kezelni, néha panaszokra kell válaszolni, a főnökünk kér tőlünk valamit, amit mindenképpen sürgősen meg kell csinálni, vannak megbeszélések, adminisztráció, tehát érezhetjük jogosan azt, hogy elfoglaltak vagyunk.

A kérdés csak az, hogy ez az elfoglaltság minden esetben ahhoz a célhoz vezet-e, amit kitűztünk magunknak. Hogyha a Pareto elvet figyelembe vesszük, akkor a tevékenységünk 20%-a fogja az eredményeink 80%-át behozni.

Neked mi ez a 20%? Biztos vagyok benne, hogy külső coach segítsége nélkül is pontosan meg tudod mondani, hogy mi az a 3 tevékenység, amit jövőhéten, ha megtennél, akkor valóban sokkal jobb eredményeid lennének még idén.

A gond csak az, hogy kevés időnk van. Hiszen a sürgős, fontos dolgok ott vannak, ezzel megy el a napunk, a hetünk, ezért ritkán jut eszünkbe, hogy ,,hú de jó lenne most mégis megtenni ezt az extra tevékenységet.”.

Ehhez egy tippet szeretnék neked adni. Én például minden héten vasárnap tervezem meg a jövőhetemet. Ilyenkor érdemes áttekinteni, hogy milyen időpontjaid vannak, mik azok a dolgok, amiket mindenképpen meg szeretnél csinálni még a jövőhéten és akkor vannak még ilyen üresjáratok, amiket majd feltöltesz egyéb dolgokkal.

Hogyha még mielőtt a hét elkezdődne, ezekre a helyekre beteszel ilyen nem sürgős, de mégis fontos blokkokat, amikor konkrétan új ügyfeleket fogsz felhívni, vagy meglévőktől ajánlást kérni, vagy Linkedinen végzel valamilyen akvizíciós tevékenységet, akkor már benne van a naptáradban, ezért nem fog elmaradni.

Úgyhogy ezt javaslom neked, hogy gondold végig, hogy mi az a 20%, ami a legtöbb eredményt tudná neked hozni és tedd be tudatosan a jövőhetedbe ezeket az időpontokat és hajtsd is végre. Hamarosan találkozunk. 

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email

Sell & Speak Kft.

1163 Budapest, Datolya utca 39.
info [kukac] sellandspeak.com
+36 (30) 93 888 15

Iratkozz fel a várólistára

Amint elérhető lesz az "Értékesítés Személyiségtípusok alapján tréning​" értesíteni fogunk!