#4 Miért jó értékesítőnek lenni?

Sziasztok,

a harmadik blogbejegyzésem kapcsán elkezdtem gondolkodni az értékesítés alapjain, például azon a kérdésen, hogy miért is éri meg értékesítéssel foglalkozni. 2002-ben a Citi Banknál dolgoztam és egy hitelbírálati osztálynak voltam a vezetője, 15 fő tartozott hozzám és éppen adódott egy lehetőség, hogy még egy szinttel följebb lépjek. Ugyanakkor volt a másik lehetőség is, hogy átmegyek értékesítésbe. De azt mondták, hogy ha átmegyek értékesítés területére, akkor nulláról kell kezdenem, mezei értékesítőként. Semmilyen szinten sem vezetői pozícióban. 

Te mit csináltál volna ebben a helyzetben? Ott van az egyik lehetőség, ahol már elég nagy megbecsülést kaptál, több pénzt. Vagy visszamész értékesítőnek a bizonytalanságba lehet, hogy ott is fogsz maradni. Mindenki megdöbbenésére én akkor azt választottam, hogy értékesítőként kezdek el dolgozni. Ez volt életem legeslegjobb döntése. 

Hogyha az ember megtanul profin értékesíteni soha többet nem fog éhezni. Hiszen egy jó értékesítőt mindig megbecsülnek és nagyon jó pénzt tud keresni, nem egy nem két esetben akár többet is, mint a saját vezetője, hogyha ő az egyik sztár. 

Úgyhogy innentől kezdve az a kérdés, hogyha te értékesítésben vagy, egyrészt a legjobb helyen vagy, másrészt pedig, hogy mit kezdesz ezzel. Tudod-e magad motiválni arra, hogy például mostantól karácsonyig valami igazán nagy célt elérjél. Mi az, amit szeretnél, mi lenne jó, ha ott lenne a karácsonyfa alatt? 

Elképzelhető persze, hogy azt mondod, bár te értékesítő vagy de mégis a ti jutalékrendszeretek nem annyira motiváló, mint amennyire lehetne. Ebben az esetben én azt kérem, hogy üzenjél nekem. Nekem, mint értékesítési tanácsadónak ugyanis az a feladatom, hogy felvegyem a kapcsolatot a te vezetőddel és segítsek annak a szervezetnek egy olyan rendszert létrehozni, ahol minden értékesítő tényleg hajt és motivált lesz. 

Ha viszont ez rendben van, akkor tűzd ki a célodat, dolgozzál keményen a következő hónapokban és érd el azt, amit szeretnél. Hogyha ehhez szeretnél még olyan támogatást kapni, hogy néhány trükkel, praktikával fejleszd az értékesítési tudásodat, akkor pedig gyere el az értékesítési tréningemre, ami nyilvános mindenki számára.

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email

Sell & Speak Kft.

1163 Budapest, Datolya utca 39.
info [kukac] sellandspeak.com
+36 (30) 93 888 15

Iratkozz fel a várólistára

Amint elérhető lesz az "Értékesítés Személyiségtípusok alapján tréning​" értesíteni fogunk!