Az értékesítésben minden a bizalmon múlik!

Képzeld el,

hogy laptopokat étékesítesz...

…és az unokatestvéred kér tőled ajánlatot. Alaposan felméred az igényeit, majd két jó laptopról adsz neki ajánlatot. Pár nappal később felhív téged:

Figyelj, találtam egy akciós ajánlatot az interneten, ami nagyon kedvezőnek tűnik, kb. 50 ezer forinttal olcsóbb, mint amit te ajánlottál. Tudom, hogy te a legjobbat akarod nekem, szerinted érdemes inkább azt megvennem?

Megnézed jobban az ajánlatot, és kiderül, hogy az messze nem annyira kedvező ajánlat, mint amennyire elsőre annak tűnt, így végül az unokatestvéred nálad veszi meg az egyik laptopot.

Csodálatos kis történet ez, de ha nem az unokatestvéred lett volna ez az ügyfél, vajon akkor is felhívott volna? Akkor is ennyire őszintén elmondta volna az igényeit? Akkor is megosztotta volna veled a konkurens ajánlatot?

Vagy egyszerűen csak megvette volna a másik laptopot, és amikor felhívod, hogy melyik ajánlatodat választja, annyit mondott volna: „Köszönöm, de már tárgytalan.”

Mi a sikeres bizalomépítés titka?

Értsd meg a legfontosabb elvet az emberekkel való bánásmódban:
AZ EMBEREK KÜLÖNBÖZŐEK!

Ami az egyik embernek gyógyszer, az a másiknak méreg. Amelyik módszereid az egyik típusú embernél fantasztikusan működnek, azok egy másik embernél pont ellenkező hatás váltanak ki.

Mi tehát a teendő? Tanuld meg bármilyen telefonos vagy személyes tárgyalási helyzetben gyorsan felismerni az ügyfél személyiségtípusát. Sajátítsd el azokat a módszereket, amelyekkel legjobban tudod a különböző személyiségtípusú emberek bizalmát építeni.

Sokszorozd meg az eredményeidet

ezzel a tudással!

Ez nem egy trükk, manipulatív technika vagy valamilyen olcsó fogás az ügyfelek megvezetésére.

Tegyél valamit azért, hogy tényleg jobb értékesítővé válj, töltsd ki az ingyenes személyiségtesztet, és megtudod, hogy neked személy szerint mire érdemes figyelned az értékesítés során!

Iratkozz fel a várólistára

Amint elérhető lesz az "Értékesítés Személyiségtípusok alapján tréning​" értesíteni fogunk!