#3 Dolgozz céllal!

Sziasztok,

ez az első blogbejegyzésem az értékesítéssel kapcsolatban. Mivel már megosztottam veletek 3 videót technikákról, most egy picit más szemszögből beszélnék az értékesítésről, ami azt gondolom, hogy akár még fontosabb is lehet, mint csak a technikák. 

Körülbelül 20 évvel ezelőtt, amikor kezdő értékesítő voltam, történt, hogy március 22-én felhívott a mentorom, és azt kérdezte tőlem: ,,Tamás, hogy állsz most a célodhoz képest?” Hát, mondtam nem igazán jól, sokat dolgoztam, de valahogy messze nem jött össze az a cél, amit szerettem volna, talán majd a következő hónapban újra sikerülhet. És ekkor ez a hölgy azt mondta: ,,Figyelj Tamás, én bízom benned, ezt te meg tudod csinálni, ne foglalkozzál semmi mással, minthogy látod magad előtt, hogy eléred ezt a célt és mindenkit hívjál fel, akit csak ismersz. Hidd el, hogy sikerülni fog.” Keményen dolgoztam napokon keresztül. A hónap utolsó napjára pont sikerült elérnem az 1200 egységet. Akkor megtanultam, hogy mennyire nagy jelentősége van annak, hogy ha az ember egy konkrét célra fókuszál, amikor dolgozik. 

Tavaly, december első hetében beszélgettem az egyik értékesítési vezetővel a csoportomban. Megkérdeztem tőle, hogy hogy áll a negyedéves tervéhez képest, ami akkor 2 millió euró volt. „Hát, nem annyira nagyon jól.” Mondta. „Úgy látom, hogy 1,6 millió eurónál nem lesz több, nagy cégek vannak, hosszú ideig tart, amíg átmegy egy ügylet, ebből nem lesz semmi most már. Majd talán a következő negyedévben.” Én akkor azt mondtam neki, figyelj, meg tudjátok még csinálni. Csak egyetlen egy dolgot kérek tőled, minden reggel, minden este azt vizualizáld, ahogy eléritek ezt a célt. Napközben pedig dolgozzatok érte olyan keményen, mint még soha. 

December végén, amikor újra beszéltünk nagy büszkén mesélte ez az úriember, hogy sikerült elérni több, mint 2 millió eurót. Az értékesítésben mindennél fontosabb, hogy pontosan tudd, hogy hova tartasz. A különbség aközött, hogy valaki céllal vagy cél nélkül dolgozik, az maga az eredmény. Te most hol tartasz? Ebben a hónapban mi volt a célod és hogy állsz jelenleg? Ha van is valamekkora elmaradásod, hidd el nekem, hogy el tudod érni azt a célt, amit kitűztél, hogyha elképzeled, látod magad előtt és hajlandó vagy nagyon keményen dolgozni érte. 

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email

Sell & Speak Kft.

1163 Budapest, Datolya utca 39.
info [kukac] sellandspeak.com
+36 (30) 93 888 15

Iratkozz fel a várólistára

Amint elérhető lesz az "Értékesítés Személyiségtípusok alapján tréning​" értesíteni fogunk!