#2 Anyagi függetlenség és a személyes fejlődés

Sziasztok,

ez az első blogbejegyzésem a személyes fejlődés témában, és rögtön azzal is kezdeném, hogy egyáltalán miért érdemes ezzel a területtel foglalkozni. Azon túl, hogy nagyon jól érzés folyamatosan fejlődni és spirituális szempontból az életünk értelme is ez, de most nézzük egy picit földhöz ragadtabb szempontból, anyagi szempontból miért hasznos ez. 

Mivel egy ideig egy pénzügyi tanácsadó cégnek voltam a vezetője, láttam olyan ügyfeleket, akiknek elég alacsony volt a jövedelme és mégis minden hónapban 10-20%-ot félre tudtak tenni. Láttam olyan orvost is, akinek a nettó 1 millió ft-os jövedelméből semmit sem sikerült félretennie. 

Tehát nemcsak az a fontos, hogy mennyit keresünk, hanem az is, hogy hogyan tudunk bánni a pénzzel. Másrészről nézzük meg hogy igazából mennyi pénzre volna szükségünk hogyha mondjuk szeretnénk nyugdíjas korunkban normálisan élni. Tegyük fel, hogy nem nagyon számítunk már az állami nyugdíjra. 

Először is képzeljük el, hogy mennyi lenne az a havi összeg, amiből kényelmesen meg tudunk élni. Ez mindenkinek más, szorozd be ezt most 240-nel. Például, ha 500.000 Ft van most a fejedben, azt beszorzod 240-nel akkor 120 millió Ft jön ki. Ez elég ijesztőnek tűnhet, pedig ebből az összegből passzív bevételként pont kijön az a körülbelül félmillió Ft és kényelmesen, szabadon meg tudsz élni. 

Lehet, hogy azt mondod, hogy ez túl sok, és inkább csak összeszedsz, mondjuk 10 évnyi megtakarítást, amit utána felélsz, az azt jelenti hogy elég neked már 60 millió Ft is, de kérdés, hogy mit fogsz csinálni 10 év után, mert vagy meg fogsz halni addigra, esetleg drukkolhatsz ezért, vagy pedig éhen fogsz halni. 

A viccet félretéve én inkább arra biztatlak, hogy legyen meg ez a 240 szeres összeg és próbálj meg szabadon passzív bevételből megélni idősebb korodban. 

De hogyan lehet ennyi pénzt összeszedni? És még azért van egy pár téma, például még nincsen hol laknod, lehet, hogy szeretnél egy saját családi házat 30-60 millió forintért körülbelül, ezenkívül egy autót, lehet, hogy szeretnéd a gyerekeidet taníttatni, esetleg elutaznál néha bizonyos helyekre, szóval, hogyha ezt valójában kiszámolnánk részletesen, akkor biztos, hogy egy 200 millió forintnál nagyobb összeg is kijöhet. 

Mit tehetünk, hogy ennyi pénzt félre tudjunk tenni? Egy kicsit vékonyabbra szeljük a szalámit a szendvicsekben? Én azt javaslom ezzel kapcsolatban, hogy egyetlen egy dolgot tudsz tenni. Több pénzt kell keresned. De hogyan lehet több pénzt keresni? Én az elmúlt 20 éves karrieremet, ha megnézem, akkor az utolsó munkahelyemen pontosan tízszer annyit kerestem, mint amikor pályakezdőként, de már vezetőként elkezdtem a Citi bankban dolgozni, és ezt azáltal tudtam elérni, hogy az elmúlt 20 évben egyetlen egy dologra figyeltem folyamatosan, arra hogy időt és pénzt áldoztam a saját magam fejlesztésére. 

Néztem könyveket, hallgattam CDket, kerestem előadásokat és folyamatosan újabb képességeket, újabb lehetőségeket kerestem, amiben fejlődhetek. Hogyha viszont ezt megteszed onnantól kezdve egyre több pénzt fogsz keresni a munkahelyeden, mert nagyobb feladatokkal bíznak meg, beelőzöl másokat, akik előtte még ugyanazon a szinten voltak, mint te. Tehát magyarul, pénzügyi tanácsadóként a legjobb tanácsom az az, hogy a legjobb befektetés az az, hogyha saját magadba fekteted a pénzt, úgyhogy hogy konkrét feladattal is zárjam ezt a blogbejegyzést, azt javaslom, hogy gondold végig mi lenne az a terület, amiben hogyha tudsz fejlődni akkor az sokat segítene most az életeden. Döntsd el, hogy felveszel valamilyen új szokást, amivel folyamatosan tudsz fejlődni és kezdd el ezt már ma. Ha ez a terület, amiben fejlődni szeretnél, véletlen a kommunikáció vagy az értékesítés akkor tudod, hogy hol találsz meg engem. De ettől függetlenül nagyon sok sikert kívánok, remélem, hogy egy picit elgondolkoztattalak ezzel a bejegyzéssel.

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email

Sell & Speak Kft.

1163 Budapest, Datolya utca 39.
info [kukac] sellandspeak.com
+36 (30) 93 888 15

Iratkozz fel a várólistára

Amint elérhető lesz az "Értékesítés Személyiségtípusok alapján tréning​" értesíteni fogunk!