#11 A legfontosabb ügyfelem


Bár az ügyfeleim általában multicégek felsővezetői vagy vállalkozók, akik éppen egy fontos előadásra készülnek, néhány héttel ezelőtt életem legeslegfontosabb ügyfele keresett meg, a kislányom.

Hanna 11 éves és most volt élete első power point prezentációja az iskolában a Pál Völgyi barlangról. Azért mesélem ezt el nektek, mert az ő felkészítésében ugyanazokat a lépéseket követtem, mint bármelyik másik ügyfélnél. Különösen az előadás struktúrája az, ami nagyon érdekes volt.

Nála is ugyanazt az 5 lépéses felkészülést vagy struktúrát használtuk, mint bármilyen más ügyfélnél. Ennek a legelső lépése az az, hogy ütősen kezdjük el a beszédet. Utána jön 3 pont, majd egy nagyon erős lezárás. Hogy nézett ez ki egy általános iskolai előadásban. Hanna nyilván egy történettel kezdte. ,,Képzeljétek el, hogy pásztorként éppen a nyájatokat legeltetitek, és az egyik juh alatt azt látod, hogy megnyílik a föld és belezuhan…”. És így szépen elmesélte, hogy hogyan is fedezték fel a Pál Völgyi barlangot.

Utána jött tehát az első pont, ahol, ami amúgy az elvárás is volt részéről, ismertett néhány nagyon fontos tényt és számot magáról a barlangról. Annak érdekében, hogy személyesebb legyen a második pont, az már arról szólt, hogy ő neki mi tetszett a legjobban. Mi az a 3 dolog, amit legeslegérdekesebbnek talált a barlangban. Aztán jött a harmadik pont, ami pedig a boszorkánykonyhának a legendája, amit ő elmesélt, megosztotta ezzel kapcsolatban is a saját élményeit.

Majd az egész beszédet ütősen lezárta, méghozzá úgy, hogy bevonta a közönséget. Ehhez azt a kérdést tette fel, hogy szerintetek, hogyha már tetszett nektek ez a barlang, hány egyéb olyan barlang van még Magyarországon, amit érdemes lenne felfedezni? Erre a többi gyerek leadta a tippjét, és valójában a válasz az több mint 3700, ami elég meglepő szám volt, és felkeltette a többiek érdeklődését is.

Úgyhogy az előadás nagyszerűen sikerült, nagyon komoly dícséretet kapott Hanna a tanárnőtől, én pedig nagyon élveztem, hogy ilyen fontos ügyfelekkel is foglalkozhatok. Remélem nektek is segített ez a példa.

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email

Sell & Speak Kft.

1163 Budapest, Datolya utca 39.
info [kukac] sellandspeak.com
+36 (30) 93 888 15

Iratkozz fel a várólistára

Amint elérhető lesz az "Értékesítés Személyiségtípusok alapján tréning​" értesíteni fogunk!