#10 Tudomány vagy művészet?

Sziasztok,

Az értékesítés egy kiszámítható tudomány. Pontosan tudjuk a nagy számok törvénye alapján, hogy ha ennyi és ennyi ügyfelet felhívunk, abból lesz ennyi találkozónk, és ennyi találkozóból pedig ennyi megvalósult ügylet. Teljesen egyszerű, tervezhető, kiszámítható.

Mégis van egy apró pici tényező, ami miatt különben, szerintem pont az értékesítés lesz az egyik utolsó dolog, amit majd mesterséges intelligánciával lehet helyettesíteni. És ez az apró pici dolog, ez nem más, mint az ember. Az ügyfelek emberek. Különben robotok is elvégezhetnék ezt a feladatot, sokkal profibban, előre legyártott kérdések alapján felmérnék az igényeket, és megtalálnák a megfelelő megoldást rá.

De az ember az, ami miatt az értékesítés valójában művészet. Hiszen hogyha megtanulsz az emberekkel bánni, figyelembe veszed a különböző személyiségtípusokat, az érzelmeket, akkor leszel igazán jó értékesítő.

Úgyhogy, ha ez a te pályád, és ezen a területen szeretnél haladni, azt javaslom, hogy nagyon nagy energiát fektess abba, hogy folyamatosan fejleszted magad, képzed magad leginkább az emberekkel való bánásmód területén, mert, ha ebben jó vagy, akkor sokkal jobban fogod tudni építeni az ügyfelek bizalmát és jóval eredményesebb leszel mint értékesítő.

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email

Sell & Speak Kft.

1163 Budapest, Datolya utca 39.
info [kukac] sellandspeak.com
+36 (30) 93 888 15

Iratkozz fel a várólistára

Amint elérhető lesz az "Értékesítés Személyiségtípusok alapján tréning​" értesíteni fogunk!